Barn älskar youtube

Att Youtube har växt sig stort under de senaste åren har knappast någon undgått. Det är en av världens mest besökt sajter och allra vanligast är det att personer i unga åldrar besöker den. Barn i alla åldrar älskar verkligen Youtube.

Lär era barn med hjälp av Youtube

Det finns otroligt många olika slags videoklipp att se på Youtube. Genom att det finns så mycket att se på på kan det lätt ses som något negativt om barnen kanske råkar se någonting olämpligt. Men siten är mer än bara en massa videos, det är nämligen oyoutubeckså ett fantastiskt bra sätt att lära barnen saker på. Här finns det mängder av olika instruktionsvideos för exempelvis matematik, historia, geografi med mera. Eftersom de flesta barn har en väldigt positiv inställning till sajten ser det enkelt ut och är ett roligt sätt att lära sig på. Visst är det hur bra som helst om inlärning också kan vara kul? Det är viktigt att lära barnen att det är kul att lära sig och just detta hjälper Youtube till med väldigt bra.

Youtube är också ett bra sätt för barnen att få utlopp för sin kreativa sida, som även den är viktig. Genom sajten kan man redigera och lägga upp sina egna videos som världen kan få se. Det kan exempelvis röra sig om egengjorda sketcher, egeninspelade låtar, musikvideos, filmer med mera. Det finns många möjligheter och är ett bra sätt att få vara kreativ på.

Även om det finns mycket bra med Youtube är det även viktigt att begränsa barnens tittande ibland. Det är inte bra om de spenderar alldeles för mycket tid framför skärmarna då det är viktigt att vara ute och få en egen bild av världen. Att de älskar det är bra men givetvis får det inte bli för mycket. Föräldrar och barn kan gemensamt utforska videositen.